Momaso werkt met de nieuwste technieken op het gebied van mapping

Onze meest gebruikte scanner is de VLX. Dit is het eerste draagbare mapping device met de kwaliteit van een statische scanner.

De Navvis VLX heeft 2 lidar scanners aan boord die elk 300.000 punten per seconden afvuren i.c.m. vier 20 megapixel camera’s. Doordat de camera’s met de scan meewerken zullen de pointclouds altijd in kleur worden afgeleverd en zijn er 360° foto’s beschikbaar tot op elke meter. Dit zorgt ervoor dat de pointcloud fotorealistisch wordt.

Daarbij verzamelt de VLX op een dynamische manier zijn data, hierdoor zijn schaduwvorming en het ontbreken van data verleden tijd. De techniek die dit mogelijk maakt heet SLAM. Simultaneous Localization And Mapping deze techniek zorgt ervoor dat de scanner bewegend door een ruimte kan gaan zonder dat de kwaliteit van de scan in het geding komt. Doordat de VLX draagbaar is zijn alle plaatsen snel te bereiken en te mappen. Dit heeft vooral voordelen bij kleinere ruimtes en trappen. Deze uitdagingen voor statische scanners zijn met de VLX getackeld. Het Closed Loop systeem waarborgt de accuratie en minimaliseert drift.

Doordat de VLX draagbaar en dynamisch is, is de tijd op locatie vaak verminderd met een factor 8 of 10. Dit is prettig op locaties waar veel verkeer doorheen kruist. Ook zien we deze tijdswinst terug in de prijs, welke voordeliger zal uitvallen dan met statisch scannen.

Indoor mobile mapping

Voor wie?

Alle bedrijven met vastgoed portfolio bieden wij visuele inzage. Bij beheer, mutaties en promotiedoeleinden kan momaso helpen uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Neem contact met ons op

Toch graag even persoonlijk contact om dieper op de zaken in te gaan?
Dat doen wij graag tijdens een vrijblijvende afspraak met een heerlijk kopje koffie.